Ronilački klub "Zenta"

Povijest kluba

PŠD „ZENTA“ osnovano je daleke 1934 godine a njegova sekcija podvodnih ribolovaca  djeluje od 1946 godine.Kao samostalni  klub udružen u PŠD“ZENTA“ djeluje od 1992 godine .Članovi kuba su bili dragovoljci u ronilačkim postrojbama HRM-a u domovinskom ratu od 1991 do 1995 godine. Ronilački klub „Zenta“  je bio najbolji klub u podvodnom ribolovu u Hrvatskoj od 1995 do 2006 godine. RK „ZENTA“ je član Hrvatskog ronilačkog saveza, Hrvatskog športskog saveza za ribolov na moru , Zajednice tehničke kulture grada Splita i Županije i Splitskog saveza športova.Prostorije klubba se nalaze u staroj lučici Zenta.

Aktivnost kluba

U drugoj polovici 1984 godine počinje sa radom ronilačka škola pod vodstvom ronilačkog instruktora Vladimira Duplančića današnjim predsjednikom kluba .U školi se obučavaju  kandidati za sve amaterske ronilačke kategorije po programu svjetske ronilačke asocijacije CMAS. Po završenoj školi kandidati dobivaju internacionalne diplome i ronilačke  knjižice , što im omogućava da mogu roniti u cijelom svijetu bez problema.

Klub organizira rekreativna ronjenja, kondiciona ronjenja takmičenja u podvodnom ribolovu , podvodnoj orjentaciji i u podvodnim vještinama te vježbe reživljavanja na pustom otoku

Klub za svoje članove organizira jednodnevne ili višednevne  ronilačke izlete do okolnih otoka  i dalje.

U ekološkim akcijama koje  su vrlo učestale uz edukaciju vrši se čišćenje podmorja na različitim lokacijama.

U tijeku su pripreme za klupsko takmičenje u podvodnom ribolovu.

Predsjednik RK“Zenta“ Split
Vladimir Duplančić

R.K. Zenta  je član HRS (HRVATSKOG RONILAČKOG SAVEZA)

Imaju potporu i član su ZTK (ZEJEDNICE TEHNIČKE KULTURE)